Никой от малката коалиция Обединени патриоти не се появи на срещата

...
Никой от малката коалиция Обединени патриоти не се появи на срещата
Коментари Харесай

След ГЕРБ и Патриотите не се появиха на срещата с БСП за субсидиите

Никой от дребната коалиция " Обединени патриоти " не се появи на срещата с Българска социалистическа партия, на която двете обединения трябваше да дискутират предлагането за понижаване на партийните дотации. 

От столетницата предходната седмица оповестиха, че провеждат срещи, с цел да дискутират предлагането на ръководещите за намаляването на партийната дотация от 11 лева на 1 лева за автентичен глас. БСП се разгласи срещу предлагането и съобщи, че те би трябвало да бъдат понижени, само че не на 1 лев. От левицата до момента не са оповестили каква сума съгласно тях би трябвало да бъде заделяна. При гласуването на плана в правната комисия на парламента от партията се въздържаха да гласоподават.

От ГЕРБ отхвърлиха среща още предходната седмица, като обявиха, че поддържат предлагането и няма потребност от повече срещи. Очаквано, те не се явиха на плануваната за вчерашния ден полемика.

Втората среща, която трябваше да бъде с " Обединени патриоти ", беше планувана за 11:00 ч. в зала " Запад " в Народното събрание през днешния ден. На срещата пристигнаха зам.-председателите на парламентарната група на " БСП за България " Георги Свиленски и Драгомир Стойнев, секретарят на партията Филип Попов и националният представител Румен Гечев. От страна на Патриотите обаче не дойде никой.

" Неявяването на ГЕРБ и " Обединени патриоти " на диалози за дотациите демонстрира, че депутатите им нямат воля, а са елементарен придатък на премиера ", разяснява Драгомир Стойнев, откакто стана ясно, че срещата няма да се организира.

Той още заяви, че от партията ще предложат от 3 юни всички налични пари на депозит на партиите да бъдат върнати в бюджета . " Ако те желаят обикновено съревнование, ще ги върнат ", разяснява той и изрази готовността на Българска социалистическа партия да върне своите насъбрани спестявания.

Той заяви още, че от Българска социалистическа партия ще изискат удължение на периода за оферти сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета, обвързвана с понижаване на партийната дотация от 11 лева на 1 лева за получен автентичен глас.

Втората среща за деня ще се организира с Движение за права и свободи от 12:15 ч. още веднъж в зала " Запад " в Народното събрание. По първична информация от Движението ще се явят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР